Chew and spit

20. dubna 2008 v 18:05 | Crazy FelLow
Máš na něco hroznou chuť, ale když to sníš nejrači bysis nějak ublížila nebo to ze sebe zase dostala ven ?? Vyzkoušej metodu CHEW AND SPIT (rozkousat a vyplivnout) zpočívá to v tom že jídlo jen rozkoušeš a vyplivneš nepolykáš !!!
Varování : Hodně lidí co tohle provozovali si pak přivodili těžkou anorexii !!!
Ústa jsou vstupní branou při zpracování potravy. Zuby jsou takoví hlídači potravy, kteří by neměli dále vpustit nevhodnou a neupravenou potravu. A tou je v tomto případě nedostatečně rozžvýkaná strava.
Důkladné pokousání jídla má hned několik významů:
  • ulehčíme žaludku zpracování celých nepokousaných kusů potravy
  • výživné látky obsažené v ovoci či zelenině jsou využitelné pouze lisováním, mletím či důkladným žvýkáním
  • ve slinách obsažený trávící enzym ptyalin - odborně nazývaný "amyláza" začíná již v ústech trávit sacharidy
  • z energetického hlediska získáme maximum energie z potravy právě důkladným rozžvýkáním v ústech
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.